
  

 

Homekeys Flat-Fee MLS Program Q&A  

For more information, see the Homekeys Flat Fee MLS Listing Agreement or contact Homekeys at 
1.877.325.8258 or support@homekeys.net.  

Q. Where is Homekeys’ Flat Fee MLS Listing service available?  

A: Homekeys offers Flat Fee MLS listings in Miami-Dade, Broward and Palm Beach counties.  

If your county isn’t listed here, contact us to find out if we’ll soon be offering our flat fee service 
in your area (1.877.325.8258 or support@homekeys.net).  

Q. How do I get started with Homekeys’ Flat Fee MLS Listing service?  

A: It’s easy! Just contact us by phone or email to get started.  

 o  Pay an initial fee of $199 for a 12 month listing plus $299 at time of closing. 
   
Q. If I participate in Homekeys Flat-Fee MLS Listing service, what are my responsibilities and 
what does Homekeys do?  

A. Homekeys depends on your cooperation to maintain the quality of information provided to 
the MLS and to comply with all of the MLS rules and regulations. However, unlike other flat fee 
listing service providers, our listing agreement is easy to understand and it includes no penalties 
or additional fees of any kind. Please review sections 5 and 6 of the Homekeys MLS Listing 
Agreement to get a detailed description of the responsibilities that you and Homekeys would be 
agreeing to.    

Q. How long does it take for my listing to appear on the MLS?  

A. When you purchase your Flat Fee MLS listing from Homekeys and submit your agreement, you 
will shortly thereafter receive an email with an MLS information form and a seller’s disclosure 
form.  Your listing will appear on the MLS no more than one (1) business day after you have 
provided Homekeys with all of the relevant/verifiable information requested by Homekeys. Your 
Showcase listing on Realtor.com and your listing on Zillow, Yahoo Real Estate, MSN, AOL, Google 
Base, Ebay and a number of other real estate sites will appear within 24-72 hours of the listings 
appearance on the MLS.  

Q. Do I have to specify an amount for a buyer-broker commission? Does using the MLS ensure 
that I’ll sell my home?  

A. In your MLS listing, you are required to specify selling price and the percentage amount of 
commission you’re willing to pay an agent who brings you a buyer. Homekeys recommends 
offering a competitive commission of 2-3 percent. Offering a competitive commission exposes 
your property to the entire community of real estate agents (who rely almost exclusively on the 
MLS) and the buyers they represent. There is no guarantee that you will sell your property by 
listing on the MLS, but it does increase your exposure to thousands of potential buyers in your 

 

 



local area and nationwide.  
 
 
Q. If I list in the MLS with Homekeys, can I still sell my property “by-owner” to a buyer that is 
not represented by an agent or broker?  

 
A. Absolutely! Our listing agreement allows you to sell your property to any buyer not procured 
by a cooperating broker, in which case you achieve maximum savings and no cooperating broker 
commission is due.  

Q. What happens if I want to change my listing?  

A. Requesting a change is quick and easy with Homekeys.  Simply send us a fax or email your 
change request to support@homekeys.net.  

Q. What happens if I want to cancel my listing?  

A. With Homekeys, you can cancel at any time and there is no cancellation fee. To cancel, all you 
have to do is let us know in writing. A simple email will do.    

Q. What if I have more than one property to sell?  

A. You can purchase additional MLS listings at the same low price of $199 for a 12 month period 
plus $299 at time of closing.  

Q. Can I list a property on the MLS that I don’t yet own, but have a contract to purchase?  

A. No. In order for us to list your property on the MLS, you must be the legal owner of the 
property at the time of listing. You must first close on your contracted property, then you are 
eligible to list the property on the MLS.  

Questions?  1.877.325.8258 or support@homekeys.net  


